duminică, 19 iulie 2009

ARTMANIA 2009, ziua 2

A doua zi a festivalului a început evident cu 'nşpe mii de controale. Nu de alta, dar organizatorii vroiau să se asigure că nu scoţi ochii cu cheile, nu îţi tai venele cu piaptănul, şi nici nu dai în cap cu umbrela. Aşa că au fost reţinute orice fel de obiecte mai mult sau mai puţin dubioase.

Chestia care m-a mirat incredibil a fost că programul s-a respectat întocmai, chiar a început la 7 fix.

Prima trupă care a urcat pe scenă a fost Subscribe. Cum au intrat au şi început să sară şi să-şi mişte dredurile în toate direcţiile. Publicul a primit frumos muzica ungurilor, deşi nu era cine ştie ce.







A doua trupă a fost Pain. Pe mine nu m-au impresionat deloc, dar rocheraşii din public erau foarte entuziasmaţi. Trecuse abia o oră de la începutul concertului şi deja simţeai în aer miros de roacher ud aka transpiraţie. În rest totul bine şi frumos, până a cântat cu ei donşoara Anette de la Nightwish şi toată lumea a rămas şocată de felul în care arăta.




Şi în sfârşit, după atâta aşteptare, a început Nightwish. Lumea a rămas din nou şocată de Anette, de data aceasta de mişcările ei de Britney Spears. Nici vocea ei nu a făcut o impresie foarte bună. În jurul meu auzeam injurături la adresa ei şi multă lume striga "Tarja!". Piese vechi ca Nemo şi Wish I had an angel au sunat complet diferit de cum le ştiam noi pe vremuri, datorită evident, vocii lui Anette. Dar să nu fim răi, ea este solista de la Nightwish, iar noi suntem nişte bieţi privitori. Totuşi mi-a plăcut când a cântat Amaranth. Din punct de vedere instrumental, a sunat superb şi sonorizarea a fost bună. Şi efectele au fost foarte mişto: foc, artificii, lumini.

În rest nebunie. Publicul cânta piesele cu trupa, eu am primit mult păr în gură de la cei din faţa mea care se bucurau de concert, Jukka, Emppu şi Anette au primit răţuşte de plastic de la fani, Tuomas arăta tot aşa bine ca în poze, Nightwish nu s-au întors la bis, concertul s-a terminat şi în urmă a rămas multă mizerie şi o amintire plăcută.














La sfârşit ne-am recuperat obiectele dubioase şi încă nu am reuşit să-mi tai venele cu piaptănul. Şi vă rog scuzaţi calitatea pozelor, dar nu ai voie înăuntru cu un aparat prea deştept. Cine ştie, poate te orbeşte bliţu.


3 comentarii:

  1. da ma, sunt tampiti astia la marile festivaluri cu aparatele foto si camerele video...

    RăspundețiȘtergere
  2. vezi doamne sa nu faca cineva poze mai bune ca ei *rolling eyes*

    RăspundețiȘtergere
  3. anu' asta Artmania a fost destul de sec...doar nightwish au fost semnificativi(nu ma refer ca nume ci ca audienta), adica ei au fost singuri care au ridicat 2000 de maini

    RăspundețiȘtergere